(foto aangeleverd)


Hertenvlees is mals en sappig. Het heeft een zacht, volle smaak, en is gemakkelijk te bereiden. Op deze website kunt u ook diverse recepten vinden. Er bestaat een ruime sortering aan hertenvleesprodukten, zoals de bekende hertenrugfilet en hertenbiefstuk. Maar wat dacht u van een hertenrollade, hertenbraadstuk of lappen, hertengoulash? Ook zijn er produkten als kant-en-klare hertengoulash in diverse smaken, allerlei soorten hertenworst en hertenham. Bij de Vereniging van Nederlandse Hertenhouders zijn meer dan 18 Nederlandse hertenhouders aangesloten. Een groot aantal van onze leden heeft een boerderijwinkel, of de mogelijkheid om hertenvleesprodukten voor u te bestellen en te leveren. Kijk op deze website onder: "Hertenhouders" voor de dichtstbijzijnde hertenhouder bij u in de buurt!

Het vlees van het Nederlandse hert heeft een zeer laag vetgehalte, is heel ijzerrijk en bevat veel belangrijke eiwitten. Het valt in de categorie slow-food, is heel gezond. Het past dan ook uitstekend in het moderne voedingspatroon.